КОМПАНІЯ «КИЇВСТАР». ПРОЕКТ «БЕЗПЕЧНИЙ ІНТЕРНЕТ» (М. ЧЕРНІГІВ)

17/05/2014

Клієнт: Український оператор мобільного зв'язку «Київстар»

Тип роботи: ПРЕС-ЗАХІД

15 травня в Чернігові агенцією реалізовано проект «Безпечний Інтернет» для компанії «Київстар» у рамках соціальної програми оператора «Безпека дітей в Інтернеті». Захід відбувся в партнерстві з Чернігівським національним педагогічним університетом імені Т.Г. Шевченка у форматі відео-конференції між студентами університету та учнями школи м. Чернігова. Завершальним етапом проекту став круглий стіл «Студенти за безпечний Інтернет дітям», учасники якого обговорили шляхи формування у школярів навичок онлайн-безпеки.

За сприяння компанії «Київстар» у квітні цього року студенти Чернігівського педагогічного університету провели соціальне опитування на тему «Моніторинг загроз та ризиків безпеки дитячої та підліткової Інтернет-аудиторії», в якому взяли участь 1004 учня 6-7 класів шкіл №1, 9, 12, 20, 22, 27, 28, 29, 30, 31 віком від 11 до 13 років. Результати опитування школярів міста вразили майбутніх педагогів:

– 48% респондентів вважають Інтернет безпечним онлайн-простором, що не несе жодних загроз;

– хоч 47% опитаних дітей стають жертвами приниження в Мережі, 14% з них — частіше двох разів на місяць;

– а 67% опитаних спілкуються в Мережі з особами, з якими вони не знайомі в реальному житті. 18% з них ходили на зустрічі з незнайомцями;

– 50% дітей взагалі не обговорюють з батьками те, чим вони займаються в Інтернеті.

Під час круглого столу була обговорена актуальність проблематики безпеки дітей в Інтернеті. Cтуденти презентували результати соціального опитування та провели відео-конференцію з учнями однієї зі шкіл, підключеної до високошвидкісного Інтернету «Київстар». У рамках прямого включення відбувся онлайн-квест — в ігровій формі школярів навчили правилам безпеки в Інтернет.

Необхідність активізації просвітницької діяльності серед юних мешканців міста стала особливо актуальною саме напередодні літніх канікул, коли діти більше вільного часу витрачають на перебування в Мережі без нагляду дорослих.

Наталія Дадівєріна, менеджер зі зв'язків із громадськістю у Центральному регіоні компанії «Київстар»: «Компанія з 2009 року системно реалізовує соціальну програму «Безпека дітей в Інтернеті». З цією метою, ми проводимо в школах та бібліотеках уроки для дітей, семінари для батьків і вчителів на тему «Безпека дітей в Інтернеті». З усіма напрацюваннями програми можна ознайомитись на online-bezpeka.kyivstar.ua».

Анатолій Тимошенко, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка: «Інтернет стає невід'ємною частиною нашого життя, актуалізуючи проблематику безпеки у віртуальному просторі, особливо серед школярів. Інформаційна культура повинна формуватись зі школи, а навички інформаційної безпеки та інформаційної гігієни повинні стати повсякденними практиками. Саме тому проект, присвячений безпеці дітей в Інтернеті, став для нас актуальним та важливим. Проект «Київстар» демонструє зразок справжньої соціальної відповідальності бізнесу перед суспільством. А його реалізація у співпраці з університетом є гарним взірцем інноваційної освітньої практики, яку можуть підхоплювати інші педагогічні заклади в інших областях».

Національний оператор телекомунікації встановив на кожному з комп'ютерів власний програмний продукт — «Батьківський контроль», тематичні заставки та килимки з правилами онлайн-безпеки та подарував Чернігівському педуніверситету й Ліцею № 15 сучасне обладнання для проведення відео-конференцій і спеціалізовану навчально-методичну літературу.

Олена Жовтопляс, директор Чернігівського Ліцею № 15: «Примітно, що гостро стоїть питання безпеки дітей в Інтернеті нашого регіону. Особливо важливо звернути увагу на це напередодні літніх канікул, коли у дітей з'являється багато вільного часу, і вони часто проводять його в мережі без нагляду дорослих. Ми вдячні компанії «Київстар» за створення таких корисних програмних забезпечень, як «Центр сімейної безпеки» та «Безпека дітей в Інтернеті», які допоможуть батькам вберегти своїх дітей від онлайн-загроз».

2503
Інші новини

​Презентація результатів роботи всесвітньої програми «MSD for Mothers» (м. Житомир)

Мережа медичних центрів «Мати та дитина». Проект «Щаслива сім’я, в якій є дитя!» (м. Полтава) від Flow communications

Мережа медичних центрів "Мати та дитина". Проект "Щаслива сім’я, в якій є дитя!" (м. Полтава)

Мережа медичних центрів "Мати та дитина". Проект "Щаслива сім’я, в якій є дитя!" (м. Житомир) реалізовано Flow communications

Мережа медичних центрів "Мати та дитина". Проект "Щаслива сім’я, в якій є дитя!" (м. Житомир)