​Презентація результатів роботи всесвітньої програми «MSD for Mothers» (м. Житомир)

28/10/2016

Клієнт: MSD

Тип роботи: Прес-захід

Теги: Прес-конференція

21 жовтня агенцією проведено прес-захід для компанії Merk, відомої у світі як MSD.

Учасники заходу на власні очі побачили як працює унікальна симуляційно-тренінгова програма за курсом «Допомога у випадках післяпологових кровотеч», розробленим спеціалістами Гарвардського університету США. У симуляційному кабінеті на запрограмованому стимуляторі-манекені лікарі продемонстрували учасникам, як відпрацьовують командні дії у різноманітних критичних ситуаціях під час пологів.

Доктор медицини, керівник проекту «MSD для матерів» Навін РАО:

«Коли помирає мати, то в десять разів збільшується можливість того, що може померти й дитина. Лише уявіть: кожні дві хвилини у світі від ускладнень під час пологів помирає жінка. Щодня гине майже 800 жінок, які тільки стали мамами. Це причина великого горя! Така проблема може здатися далекою, властивою лише країнам Африки чи Азії. На жаль, це не так, адже в багатьох країнах Європи також надзвичайно велика смертність жінок під час пологів.

Ми залучаємо 70 тисяч досвідчених працівників, які роблять усе можливе, щоб зберегти жінкам здоров’я. Працюємо з різними регіонами, але в Європі найбільше орієнтуємось на Україну та Румунію, бо саме в них рівень смертності є неприйнятним для європейських країн. Наша частина роботи незначна, порівняно з працею лікарів, які рятують людські життя, адже ми лише виділяємо кошти на різні програми. Головне ж роблять наші працівники, які передають знання медикам у 30 країнах світу».

У нашій країні симулятори-тренажери породіль є лише в Миколаївській та Житомирській областях. Запрограмовані вони переважно на вирішення складних ситуацій, пов’язаних з післяпологовою кровотечею. Навін Рао розповів, що хоче поширити подібний проект в різних областях України і разом з колегами буде вирішувати це питання на державному рівні. Ефективність «MSD для матерів» підтверджують цифри: статистика МОЗ України показує, що за останні кілька років на Житомирщині показник смертності жінок у разі післяпологових кровотеч знизився на 17,76%!

На заході були присутні 17 житомирських ЗМІ. Презентація викликала зацікавлення у журналістів, про що свідчать численні публікації у мас-медіа.



2510
Інші новини
Мережа медичних центрів «Мати та дитина». Проект «Щаслива сім’я, в якій є дитя!» (м. Полтава) від Flow communications

Мережа медичних центрів "Мати та дитина". Проект "Щаслива сім’я, в якій є дитя!" (м. Полтава)

Мережа медичних центрів "Мати та дитина". Проект "Щаслива сім’я, в якій є дитя!" (м. Житомир) реалізовано Flow communications

Мережа медичних центрів "Мати та дитина". Проект "Щаслива сім’я, в якій є дитя!" (м. Житомир)