«Київстар». Відкриття «Мистецької алеї» м. Житомир

21/12/2012

Клієнт: Український оператор мобільного зв'язку «Київстар»

Тип роботи: Відкриття «Мистецької алеї».

Теги: Організація масових заходів, Event , BTL заходи

21 грудня агенція взяла участь у відкритті «Мистецької алеї», яка отримала реєстрацію в Книзі рекордів України. Арт-алея, що виконана в техніці сучасної обробки металу та ковальства, присвячена знаковим історичним подіям і символам міста, була подарована Житомиру компанією «Київстар».

«Мистецька алея» символ любові до рідного міста та України і створена в рамках масштабного національного проекту компанії «З любов'ю до України», започаткованого «Київстар» у 2011 році.

«Мистецька алея» справжній гід по рідному місту, який допоможе дізнатись більше про Житомир та відомих житомирян. Кожна з інсталяцій оформлена табличками з пізнавальним контентом історичного змісту, а на території алеї працює безкоштовний wi-fi для пошуку додаткової цікавої інформації про місто.

Володимир ДЕБОЙ, житомирський міський голова: «Щиро вдячні компанії “Київстар” за створення “Мистецької алеї”. Ініціатива компанії вдало інтегрована в комплексну програму розвитку та реконструкції міста, над якою працює Житомирська міська рада. Програма міського голови “Нас єднає Житомир” передбачає, в першу чергу, об'єднання зусиль соціально відповідального бізнесу та влади заради масштабних перетворень, які розраховані на три роки. “Мистецька алея” перший крок, що символізує єднання у щирій любові до Житомира».

Арт-алею у вигляді аркади створюють п'ять інсталяцій: тематичні арки з лавами розміром 4,2х3х2,5 м, кожна з яких присвячена одному з символів міста. Конструкції встановлені на єдиній у Житомирі пішохідній вулиці Михайлівській, що є серцем міста та поєднує дві центральні вулиці: Київську та Велику Бердичівську. До розробки концепції та наповнення алеї долучилися відомі житомиряни, історики-краєзнавці та митці Житомира. А відомий житомирянин, Заслужений артист України Володимир Шинкарук присвятив «Мистецькій алеї» свій вірш.

Георгій МОКРИЦЬКИЙ, Заслужений журналіст України, краєзнавець, Голова обласної організації Українського товариства охорони пам'яток історії і культури: «Нарешті Михайлівська це справжня європейська вулиця Житомира, його своєрідна вітальня, де можна завжди зустріти знайомих, прогулятись і навіть вирішити серйозну справу! Тепер на “Мистецькій алеї” різні епохи поєднались любов'ю до нашого рідного міста».

Важливим етапом проекту стала співпраця компанії «Київстар» і мешканців міста: житомиряни самостійно обрали назву алеї. Упродовж двох тижнів тривало голосування на трьох провідних порталах міста.

Сергій КОЛОБОВ, директор Київської філії «Київстар»:

«Компанія Київстар” не лише закликає українців ділитися любов'ю до Батьківщини, знати історію країни та цінувати визначні пам'ятки рідного міста, а й сама створює їх. Разом з міською владою ми облаштували арт-алею, присвячену історичним подіям і архітектурним символам Житомира, якими по праву пишаються городяни, і які надихають нас усіх зберегти історію міста, зберегти Житомир».

Житомирську «Мистецьку алею» зареєстровано в Книзі рекордів України. Компанія «Київстар» і місто отримали дипломи за досягнення рекорду України в категорії «Соціальні проекти»: за вшанування історичних цінностей України та житомирського краю і створення унікальної арт-алеї в техніці сучасної художньої обробки металу та ковальства, що не має аналогів в Україні.

«Мистецька алея» створена в рамках масштабного національного проекту компанії «Київстар» «Поділіться любов'ю до України». У 2011 р. «Київстар» створив www.iloveukraine.com.ua, на якому всі охочі можуть публікувати фотографії найцікавіших та найяскравіших куточків нашої країни, а також подарував містам України нові пам'ятки. У 2011 році були відкриті арт-об'єкти: «Закохане серце» м. Одеса) та «Сімейна лавка»(м. Дніпропетровськ), а також відновлений «Квітковий годинник» (м. Львів). У вересні 2012 року в Запоріжжі з'явилася арт-алея «Запоріжжя — місто, що надихає», а у жовтні компанія «Київстар» подарувала Кіровограду «Відкрите серце».

Першою відкриває арт-алею композиція «Міська рада», присвячена одній із найдавніших будівель міста, в стінах якої навчався видатний композитор Б. Лятошинський, викладав музику відомий український композитор М. Скорульський, а у 1903 р. співав Ф. Шаляпін.

Друга інсталяція зображує символ Житомира водонапірну вежу, відому як місцева «Пізанська вежа» через те, що під час будівництва вона дещо відхилилася від осі. Будівлі вже більше 100 років.

Інсталяція на «Космічну тематику» символізує успішний внесок Житомирщини в мирному освоєнні космосу, адже головний конструктор перших ракетно-космічних систем житомирянин Сергій Корольов.

Четверта інсталяція «Монумент Слави» стилізоване зображення 37-метрового монументу, встановленого на одному із самих мальовничих пагорбів міста на честь вшанування визволителів Житомирщини від нацистських загарбників на «Рубежі мужності».

Завершує арт-алею інсталяція «Мистецькі ворота» данина поваги працьовитості жителів регіону. Свого часу саме в Житомирі була розташована найбільша в тогочасній Україні виставка досягнень народного господарства.

Наталія ДАДІВЄРІНА, менеджер зі зв'язків із громадськістю Київської філії «Київстар»:

«“Київстар” продовжує надихати українців гуртуватись навколо теми любові до України. Проект для Житомира був трудомістким, ми працювали кілька місяців, та це того варте «Мистецьку алею» зареєстровано у Книзі Рекордів України, а головне, що ми надихнули людей на прояв любові до свого рідного міста. Сьогодні, зокрема, ми були розчулені віршем, який присвятив «Мистецькій алеї» відомий житомирянин, Заслужений артист України Володимир Шинкарук».

1153
Інші новини
День знань з компанією «Рудь»

День знань з компанією «Рудь»

05/09/2020

ЗВІТНА КОНФЕРЕНЦІЯ ДЕПАРТАМЕНТУ ОСВІТИ ЖИТОМИРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ «CONFERENCE. ZHYTOMYR. CREATIVE EDUCATIONAL ENVIRONMENT 2020»

26/08/2020
Як кардинально змінити формат щорічної конференції. Локація на свіжому повітрі

Звітна конференція департаменту освіти Житомирської міської ради