КОМПАНІЯ «КИЇВСТАР». ПРОЕКТ «БЕЗПЕЧНИЙ ІНТЕРНЕТ» (М. ЛОЗОВА)

01/04/2014

Клієнт: Український оператор мобільного зв'язку «Київстар»

Тип роботи: ПРЕС-ЗАХІД

26 березня «Київстар» у партнерстві з Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна реалізував проект «Безпечний Інтернет від «Київстар» в рамках соціальної програми оператора «Безпека дітей в Інтернеті». Захід відбувся у форматі відеоконференції між студентами університету та учнями школи м. Лозова. Завершальним етапом проекту став круглий стіл «Студенти за безпечний Інтернет дітям», учасники якого обговорили шляхи формування у школярів навичок онлайн-безпеки.

Упродовж березня компанія «Київстар» підключає до Інтернету 7 шкіл у місті Лозова Харківської області. Високошвидкісний Інтернет від «Київстар» відкриває нові можливості для застосування інноваційних технологій у навчальному процесі. Тож для тестування таких можливостей у рамках проекту відбулась відеоконференція між студентами соціологічного факультету Каразінського університету та учнями і вчителями однієї із підключених шкіл. У рамках заходу школярі також взяли участь в онлайн-квесті: в ігровій формі студенти знайомили учнів з основними видами онлайн-загроз і правилами безпечної поведінки в Мережі. Виконуючи поставлені завдання, учні школи знаходили правильні відповіді і самостійно формулювали правила безпечної поведінки, дотримуючись яких вони зможуть безпечно подорожувати в Мережі.

Вікторія Зелєнцова, заступник керівника міського методичного об'єднання вчителів інформатики міста Лозова: «Ми вдячні «Київстар» за надану можливість використовувати Мережу для організації освітнього процесу і навчання дітей. Примітно, що компанія також піклується про те, щоб Мережа, доступ до якої надає «Київстар», була виключно безпечною територією освіти та розвитку. Програма «Безпека дітей в Інтернеті» та заходи, які компанія реалізовує за участі освітян та учнів, не лише покликана формувати обізнаність з онлайн-безпеки у школярів, а й сприяє інтеграції у цей напрямок вищих навчальних закладів: студентів та викладачів».

За ініціативи Каразінського університету, в рамках засідання аналітичного клубу «Соціоreality», відбувся також круглий стіл на тему «Студенти за безпечний Інтернет дітям», в якому взяли участь студенти соціологічного факультету. Головним питанням для обговорення став «Безпечний Інтернет-простір як соціально важливий аспект формування культури сучасного суспільства».

Ольга Гужва, заступник декана з міжнародного співробітництва соціологічного факультету: «Інтернет стає невід'ємною частиною нашого життя, актуалізуючи проблематику безпеки у віртуальному просторі, особливо серед школярів. Інформаційна культура повинна формуватись зі школи, а навички інформаційної безпеки та інформаційної гігієни повинні стати повсякденними практиками. Проект «Київстар» демонструє зразок соціальної відповідальності бізнесу перед суспільством. А його реалізація, у співпраці з університетом, є гарним взірцем інноваційної освітньої практики».

Наталія Дадівєріна, менеджер зі зв'язків з громадськістю «Київстар»: «Компанія з 2009 року системно реалізовує соціальну програму «Безпека дітей в Інтернеті». З цією метою ми проводимо в школах та бібліотеках уроки для дітей, семінари для батьків і вчителів на тему «Безпека дітей в Інтернеті». З усіма напрацюваннями програми можна ознайомитись на www.online-bezpeka.kyivstar.ua».

Національний оператор телекомунікації встановив на кожному з комп'ютерів власний програмний продукт — «Батьківський контроль», тематичні заставки та килимки з правилами онлайн-безпеки та подарував міському методичному об'єднанню вчителів інформатики сучасне обладнання для проведення відео-конференцій і спеціалізовану навчально-методичну літературу.

1880
Інші новини

​Презентація результатів роботи всесвітньої програми «MSD for Mothers» (м. Житомир)

Мережа медичних центрів «Мати та дитина». Проект «Щаслива сім’я, в якій є дитя!» (м. Полтава) від Flow communications

Мережа медичних центрів "Мати та дитина". Проект "Щаслива сім’я, в якій є дитя!" (м. Полтава)

Мережа медичних центрів "Мати та дитина". Проект "Щаслива сім’я, в якій є дитя!" (м. Житомир) реалізовано Flow communications

Мережа медичних центрів "Мати та дитина". Проект "Щаслива сім’я, в якій є дитя!" (м. Житомир)