Мережа медичних центрів "Мати та дитина". Проект "Щаслива сім’я, в якій є дитя!" (м. Житомир)

20/03/2015

Клієнт: Мережа медичних центрів репродуктивного здоров`я "Мати та дитина"

Тип роботи: Прес-захід

Теги: Прес-конференція

19 березня агенцією для мережі медичних центрів "Мати та дитина" проведено прес-захід і зустріч із лікарями у м. Житомирі. Невтішна статистика безпліддя, що молодшає, причини виникнення, шляхи подолання — питання, які піднімалися на конференції провідними лікарями з репродуктивного здоров'я.


Відома статистика, що кожна п'ята родина не може мати дитину, три з них розлучаються через два роки через неможливість стати батьками. Протягом останнього року безпліддя прогресує. Спеціалісти МЦ "Мати та дитина" відмічають, що середній вік жінок, які звертаються з проблемами репродуктивного здоров'я, зменшився з 26 до 23 років. В цілому 12-15 % молодих людей до 30 років вже безплідні.


Такі показники є критичними і можуть згубно впливати на демографічну ситуацію в країні. МЦ "Мати та дитина" небайдужі до таких важливих тем, тому ініціювали проект, в рамках якого ведеться просвітницька діяльність серед молоді і пропонуються шляхи вирішення проблеми для тих, хто вже стикнувся з порушенням репродуктивної функції.


Наталія Данкович, доктор медичних наук, професор, акушер-гінеколог, репродуктолог, генеральний директор мережі центрів "Мати та дитина": "Ми не можемо вплинути на умови, в яких ми всі зараз знаходимось: на військові дії, на кризи, зростання цін тощо. Але ми хочемо і можемо впливати на демографічну ситуацію в країні. Адже нашим покликанням є не тільки лікувати, але й попереджувати безпліддя. Статеве виховання молоді відіграє надзвичайно важливу роль в підтримці репродуктивного здоров'я нашої нації. Проте, якщо ви стикнулися з нездатністю зачати дитину, не варто опускати руки. Ми стверджуємо, що чотири з п'яти пар, які страждають на безпліддя, можуть стати батьками природнім шляхом, якщо своєчасно звернуться до репродуктивної медицини".


Сучасні допоміжні репродуктивні технології успішно допомагають стати батьками тисячам українців. Так, за період 2011-2014 рр. у МЦ "Мати та дитина" звернулось 55000 пацієнтів. Тільки за 2014 рік медичні центри мережі провели більше 2800 процедур екстракорпорального та внутрішньоматкового запліднення, близько 1500 малоінвазивних хірургічних втручань, близько 1000 кріо-програм, що допомогло багатьом родинам народити омріяну дитину. З Житомира та Житомирської області за допомогою в МЦ "Мати та дитина" звернулось 611 пар.


Питання подолання безпліддя в Україні лишається актуальним, про що говорять цифри. Тому медичні центри «Мати та дитина» продовжують соціальну ініціативу та пропонують безкоштовне первинне консультування пацієнтів, в рамках якого лікар-репродуктолог надає оцінку стану репродуктивного здоров'я пацієнта та рекомендації щодо вирішення можливих проблем.


Серед лікарів Житомирщини було проведено навчальну конференцію, на якій обговорювалися клінічні питання та надані рекомендації щодо лікування пацієнтів з різними формами хвороб. Спеціалісти продемонстрували нові ефективні програми, які використовуються у світі.
Сьогодні мережа "Мати та дитина" в Україні об'єднує три медичних центри. Стажування в партнерських клініках, консиліуми та навчальні програми, а також досвід західних колег дозволяють використовувати у медичній практиці новітні методики та технології, що вчора були навіть неможливими.

2554
Інші новини

​Презентація результатів роботи всесвітньої програми «MSD for Mothers» (м. Житомир)

Мережа медичних центрів «Мати та дитина». Проект «Щаслива сім’я, в якій є дитя!» (м. Полтава) від Flow communications

Мережа медичних центрів "Мати та дитина". Проект "Щаслива сім’я, в якій є дитя!" (м. Полтава)